miércoles, 6 de agosto de 2014

Conferencia "El poder de la imagen", 11 de octubre de 2014, Centro Cívico Joan Oliver (Barcelona)

 

El poder de la imagen, la industria cultural y la construcción de la realidad

Centro Cívico Joan Oliver (Pere Quart), Les Corts, Barcelona

lunes 13 de octubre de 2014, a las 11 h.

A cargo de Loredana Niculet

 

 
Esta charla se dirige a todas las personas interesadas en la cultura visual y su relación con la sociedad de consumo. Está abierta a las opiniones personales y al diálogo constructivo, favorizando un atmosfera de curiosidad crítica en la que podamos indagar sobre los vínculos ocultos entre poder y visualidad. Un punto de partida será el concepto de "homo videns" de Giovanni Sartori.
 
http://ccivics.bcn.cat/files/1406800212_pere%20quart%20OCT%20DES%202014%20web.pdf

  Introducció al pensament de la cultura visual

                                                                                                Fotografía: Rubén Javier Mur Torrentó
 
Dimarts d’11 a 12.30 h.
Del 7 al 28 d’octubre
4 sessions
Preu: 24.66 €
Inscripción online

Taller participatiu que es planteja davant la necessitat d’obrir un espai de discussió entorn de la imatge, les seves xarxes de creació i difusió i la seva relació amb la societat de consum. Es dirigeix tant als joves creadors, com a totes les persones que desitgen expresar les seves opinions i aprofundir aquest tema que ens involucra a tots com a subjectes socials. Posarem especial atenció en els principals conceptes i metodologies que ens permeten interactuar críticament amb la cultura visual actual. Alhora educarem la mirada passant per Bourdieu, Gerbner, Lasswell, Foucault, Mirzoeff i per autors rellevants de l’Escola de Frankfurt com a Adorno i Benjamin, tot fusionant art, sociologia i filosofía.

Professors: Sílvia Mampel i Loredana Niculet


Sílvia Mampel. Llicenciada en Sociologia. Professora de sociologia al Grau dels estudis d’Educació de la UVIC – Universitat Central de Catalunya. Coordinadora i professora dels cicles formatius d’Humanitats adreçats a adults, de la UVIC-Universitat Central de Catalunya. Ha impartit tallers de Cultura Visual a la Casa Elizalde de Barcelona.
Responsable de comunicació del projecte d’escultura social Encenguem la mar (Born, barri de la Rivera, 2009).
Responsable del gabinet de comunicació del Congres Mundial de la Natura celebrat a Barcelona el 2008.
http://www.iucn.org/fr/nouvelles_homepage/nouvelles_par_region/amerique_du_sud_news/?1528/Congreso-Mundial-de-la-Naturaleza-en-octubre
 
Loredana Niculet. Llicenciada en Filosofia i doctorada en Estètica i Teories d’Art per la UAB. Ha impartit seminaris d’Estètica i Filosofia d’Art a la UAB, així com clases d’adults de Filosofia i Cultura Visual, entre altres a la Casa Elizalde de Barcelona. Participació com a professora en el Cicle de Conferències i Worshops “Let us face the Future. Història de l’art britànic”, celebrat a Barcelona a la Fundació Joan Miró, octubre 2010.

lunes, 4 de agosto de 2014




 

 
 
 
La pregunta por las alternativas al Posmodernismo pasa por otra de mayor repercursión: las alernativas al Capitalismo.